UrbanRebel

DarkRebel

Modely

Nový
CUPRA
Tavascan
Nový
CUPRA
Born
Od € 42.880,-
Nový
CUPRA
Formentor
Od € 34.350,-
CUPRA
Leon
Od € 28.390,-
CUPRA
Leon Sportstourer
Od € 29.250,-
CUPRA
Ateca
Od € 38.090,-
KONCEPTY
UrbanRebel
KONCEPTY
DarkRebel

PROJEKT #6ZMYSLOV

Keby CUPRA bola jedlo, chutila by takto.

Cupra predstavuje šéfkuchára Michala Konráda a Michal Konrád predstavuje Cupru ako gurmánsky zážitok v originálnom projekte #6ZMYSLOV.

Michal Konrád je šéfkuchár, ktorý momentálne realizuje svoj vlastný streetfoodový projekt Bao Brothers. Pracoval v špičkových reštauráciách Cocoon, Kyashii či Chino Latino v Londýne. Na Gurmán Awards ho ocenili titulom Kuchár roka na Slovensku. 9 rokov šéfoval v bratislavskej reštaurácii Fou Zoo, ktorá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau.

Start Video

Čo pre teba znamená originalita?

Originalita je všetko to, čo nesie niekoho rukopis. Niečo, čo predtým nevzniklo.

V gastronómii, pretože je to široký pojem, tak to môže byť aj persóna - spôsob ako to robí, ako pôsobí na ľudí, jeho samotná práca, udávanie trendov, spôsob akým spracúva suroviny.

Ja chcem, aby bola moja kuchyňa hravá, nenútená, veselá a pestrá. Hľadám komplexnosť v zážitku. Trošku kyslého, slaného, niekedy to chrumká...

Čo prvé ti napadne, keď sa povie chuť?

Ako prvé mi napadnú chuťové poháriky. Chute: slaná, sladká, horká, kyslá a umami - ten pojem prekladám ako súznenie. Ale chuť používame aj v zmysle - mám chuť ísť si zaplávať. Čiže ja to všeobecne chápem ako nejaký pôžitok.

Keď vyhľadávam chuť, vždy je to o príležitosti. Aj keď idem na pizzu - už si predstavujem tú chuť: kváskové cesto, paradajková salsa, všetky veci, ktoré mám rád. Mám nejakú predstavu a som zvedavý ako ju niekto naplní.  U nás je väčšina reštaurácií á la carte, takže v podstate vieš čo dostaneš. Vo svete je však normálne že máš 2- 3 degustačné menu, ktoré ťa chuťami prekvapujú. Mám rád koncepty reštaurácií, v ktorých má chuť hlbšiu podstatu v zmysle surovín, sezónnosti, technológie a postupov spracovania. Ale čakám aj prekvapenia. Niečo čo som nepoznal.

Ako teda chutí Cupra?

Je dravá a dynamická a tak som na jej vyjadrenie hľadal aj suroviny. Cupra - predovšetkým zvonka to nie je žiadny bylinožravec - rozhodne má schopnosť uloviť. A zvnútra je všestranná - môže byť, príjemná, pohodová ale aj tvrdá. Je taká, ak sa bavíme o chuti, komplexná.

Ako predstavil Michal Konrád značku Cupra v projekte #6zmyslov, môžete sledovať tu.

Instagram Cupra_slovakia